top of page

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması (UMÖB),

1993 yılından bu yana yılda iki kez olmak üzere, mimarlık öğrencileri tarafından farklı ev sahibi ekiplerle farklı şehirlerde düzenlenen, Türkiye’nin bütün mimarlık fakültelerinden ve kardeş disiplinlerden öğrencileri bir araya getiren bir öğrenci buluşmasıdır. 

Etkinlik tamamen gönüllülük esasına dayanır. Her etkinlik, o etkinliği düzenleyen organizasyon ekibinin UMÖB yorumudur. 7 ila 10 günlük süreçlerde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ortalama 100-150 öğrencinin belirli bir tema üzerinden birlikte çalışması, paylaşımda bulunması, tartışması, çözüm üretmesi, meslek ve meslek eğitimi üzerine fikir geliştirebilmesi, farklı okullar ve farklı disiplinler arası iletişimin sağlanması gibi ulusal ölçekte amaçlar edinir. 

35. buluşma olan Ankara Buluşması’nı, Gazi Üniversitesi, TED Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümleri öğrencileri ortaklığıyla 28 Ocak - 4 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. 

UMÖB, ana olarak Türkiye çapında mimarlık öğrencilerinin buluşma ve kaynaşma platformu olarak işlevlenmeyi hedeflerken; bunu gerçekleştirmek için, her defasında bir öncekinden daha büyük ve daha kapsamlı bir organizasyonu, destek veren kuruluşların maddi desteği ile gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

UMÖB öncelikle öğrenciler için öğrenciler tarafından yürütülen bir etkinliktir. Son 5 yılda gerçekleştirilen buluşmalarda, Türkiye dışındaki üniversiteler de dahil olmak üzere, ortalama 35 şehirdeki 50 üniversiteden yüzlerce öğrencinin katılımı sağlanmış, ayrıca dışarıdan katılıma açık olarak gerçekleşen sponsor buluşmaları ve akşam etkinlikleriyle, katılımcılardan çok daha geniş bir kitleye ulaşılmıştır. Bütün bu ulaşılan kitlenin öğrencilik hayatında ilgili kuruluşun ürünlerinin teknik özelliklerini derslerinde ve projelerinde bir referans kaynağı olarak kullanması, meslek hayatında ilgili daldaki kuruluş ile çalışması veya ürünlerini kullanması mümkündür. Bu bağlamda UMÖB, sadece öğrenciler arasında değil, geleceğin mimarları ile ilgili kuruluşlar arasında da bir tanışma ve iletişim platformu olarak hareket edebilmektedir.

Bunlarla birlikte, son yıllarda katlanarak artan sosyal medya kullanımını da göz önüne alarak, UMÖB, hem kendi sosyal medya kanallarından, hem etkinliklerinden yaptığı canlı yayınlardan, hem de paylaştığı radyo kayıtlarından, görsellerden ve videolardan; ilgili kuruluşların bugünkü ve gelecekteki hedef kitlesine anlık olarak erişimine olanak sağlayabilmektedir.

Bir şirket, kurum, kuruluş ya da birey olarak bizi daha geniş ve kapsamlı bir buluşma yapmamız için destekleyebilirsiniz, aşağıdaki adresteki  sponsorluk dosyamında belirttiğimiz sponsorluk şeçenekleri üzerinden katkıda bulunabilirsiniz.

Ayrıca, indegogo üzerinden, kampanyamıza vereceğiniz desteklerinizi de bekleriz!

bottom of page